Veverka obecná

9. listopadu 2011 v 20:15 | Terka |  Miš-maš
Kdo by neznal veverku obecnou - to malé roztomilé zvířátko, co skáče po stromech a schzuje na nás oříšky. :) Jestli se chcete dovědět víc, čtěte dál:

Informace:

Barva: zrzavá, hnědá, šedá, černá
Popis: dlouhý huňatý ocas, střapaté uši (chvostky)
Velikost: 195 - 290 mm
Délka ocasu: 140 až 240 mm
Hmotnost: 230 - 500 g
Rozmnožování: probíhá od února do srpna a po 38 dnech březosti vrhá samice 3 až 7 mláďat, která jsou holá a nevidomá.
Potrava: plody, semeny, pupeny, stromová kůra, houby, ptačí násady, ptačí mláďata, semena smrků, lískové oříšky.
Výskyt: Všude, kde jsou stromy.
Dále: hlodavec - všežravec



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama